AMF Fastigheter

AMF Fastigheter

AMF Fastigheter är ett svenskt fastighetsbolag som äger och förvaltar fastigheter främst i Stockholm och Malmö. Företaget ägs till hälften av pensionsbolaget AMF och till hälften av det svenska bygg- och fastighetsbolaget Peab. AMF Fastigheter har en bred fastighetsportfölj som inkluderar kontorsfastigheter, butiksfastigheter, bostadsfastigheter och hotellfastigheter. Bland deras fastigheter finns några av Stockholms mest kända byggnader, som exempelvis NK-huset på Hamngatan och Sergelhuset på Sergels torg. Företaget har ett tydligt hållbarhetsfokus och strävar efter att utveckla fastigheter som kan bidra till en hållbar utveckling av städerna där de verkar. De har exempelvis satt ambitiösa mål för energieffektivisering och arbetar aktivt med att minska avfall och öka återvinningen i sina fastigheter. AMF Fastigheter har också varit med och utvecklat flera av Stockholms nya stadsdelar, som exempelvis Hagastaden och Söderstaden, där man har fokuserat på att skapa attraktiva och hållbara områden med bra boende-, arbets- och fritidsmöjligheter. Som en av Sveriges större fastighetsägare och förvaltare, är AMF Fastigheter en viktig aktör på den svenska fastighetsmarknaden.

Hotellfastigheter

AMF Fastigheter äger och förvaltar flera hotellfastigheter i Stockholm, bland annat Clarion Hotel Sign och Downtown Camper by Scandic på Norra Bantorget, samt Hotel Amaranten på Kungsholmen. Dessa hotellfastigheter riktar sig till olika målgrupper och erbjuder olika typer av boende och tjänster.

Clarion Hotel Sign är ett fyrstjärnigt hotell med 558 rum och konferensmöjligheter för upp till 1 700 personer. Hotellet har även en takpool med utsikt över staden och en restaurang som serverar nordisk mat.

Downtown Camper by Scandic är ett hotell som riktar sig till en urban och äventyrslysten publik. Hotellet har 494 rum, en takterrass med bastu och utsikt över staden, samt en restaurang som serverar mat med influenser från hela världen.

Hotel Amaranten är ett trestjärnigt hotell med 423 rum och konferensmöjligheter för upp till 1 000 personer. Hotellet har också en restaurang och bar som serverar mat och dryck. Genom att erbjuda olika typer av hotellfastigheter kan AMF Fastigheter attrahera olika typer av gäster och målgrupper, och bidra till en dynamisk och levande stadsmiljö.

Industrifastigheter

AMF Fastigheter äger och förvaltar också ett antal industrifastigheter som riktar sig till företag inom tillverknings- och logistikbranschen. Dessa fastigheter ligger ofta utanför stadskärnorna och är anpassade för verksamheter som kräver stora ytor och goda transportmöjligheter.

Ett exempel på en industrifastighet som ägs av AMF Fastigheter är Logistikfastigheten Ättekulla i Helsingborg. Denna fastighet är en modern och flexibel logistikfastighet med en total uthyrningsbar yta på cirka 42 000 kvadratmeter. Fastigheten ligger nära E4:an och har goda transportmöjligheter med närhet till både järnvägsstation och hamn.

En annan industrifastighet som ägs av AMF Fastigheter är Industrihuset i Norsborg. Detta är en modern och flexibel fastighet med en total uthyrningsbar yta på cirka 35 000 kvadratmeter. Fastigheten ligger i södra Stockholm, nära E4:an och E20, vilket ger goda transportmöjligheter.

Genom att erbjuda moderna och välbelägna industrifastigheter kan AMF Fastigheter bidra till att företag inom tillverknings- och logistikbranschen får tillgång till de resurser och förutsättningar som behövs för att verksamheten ska fungera effektivt och hållbart.